Followers

Thursday 8 April 2010

RELIGIA IN SCOALA , UN ABUZ INCALIFICABIL!

Noua lege a educaţiei ignoră numeroasele cereri ale părinţilor şi ale societăţii civile, în privinţa eliminării orelor de religie sau, cel puţin, a „reformării” acestora.

Un dascăl a ajuns chiar să depună plângere penală împotriva profesorilor de religie ai fiicei sale, pentru că i-ar fi încălcat acesteia dreptul la conştiinţă. Influenţa Bisericii s-a dovedit mereu mai puternică decât celelalte apeluri.


„Nu vreau ca fetiţa mea să facă religia, mi se pare că o îndoctrinează. Felul în care se predă religia la noi îl face pe copil să fie încuiat”. Aceasta este opinia unei mame din Capitală, al cărei copil va intra din această toamnă în clasa întâi.

Studierea religiei în şcoală a stârnit polemici în rândurile părinţilor de fiecare dată când s-a ridicat această problemă. În urmă cu doi ani, când mai multe ONG-uri au cerut scoaterea religiei ca materie obligatorie din programa şcolară de liceu, Patriarhia a ripostat cu o campanie puternică intitulată „Nu vrem liceu fără Dumnezeu”.
sursa ez:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/ora-de-religie-indoctrinare-sau-un-strop-de-morala-891640.html

STIU, O SA IMI SARA MULTI LA JUGULARA PENTRU POSTAREA ACEASTA, INSA EI INSISI SINT TRIBUTARI SPALARII DE CREIERE PROMOVATE DE BISERICA!
PRIETENI, POVESTEA ASTA ARE IN SPATE INTERESE ECONOMICE ! SCOALA DE POPI CUNOASTE O ADEVARATA EXPLOZIE DE CURSANTI SI TOTI ACESTIA AU NEVOIE DE PAROHII! EXISTA PESTE 16000 DE BISERICI IN ROMANIA! MAJORITATEA CONSTRUITE DUPA BUFONERIADA DIN 89. IN LOC SA CONSTRUIM SPITALE, SCOLI, DONAM BANI UNOR FARISEI.HALAL CONSTIINTA CIVICA! CIT MAI E MERCURIALUL PENTRU UN BOTEZ,HA? SAU O INMORMINTARE? SAU O SFESTANIE PENTRU UN SEX SHOP?

IMI ADUC SI ACUM AMINTE CU SCIRBA CUM LA O SLUJBA DE PASTE, POPA RESPECTIV S-A APUCAT SA-L PUPE IN TREI LITERE PE ADRIAN NASTASE! CE TREABA ARE POPA SA FACA POLITICA?!
CUNOSC PERSONAL UN POPA TINAR , SCOLIT LA SORBONA, CARE SE LAUDA IN GURA MARE CITE STICLE DE VIN FURASE DE LA FERMIERUL UNDE LUCRASE SEZONIER IN FRANTA!!!!!!!!!
MARS, LA MUNCA, NU LA INTINS MINA! MULTE, FOARTE MULTE ESECURI MORALE ALE ACESTUI POPOR SE DATOREAZA MANIPULARII PROMOVATE DE BISERICA!
BISERICA ESTE O INSTITUTIE MERCANTILA, INDIFERENT CE S-AR ZICE.
NU AVETI DECIT SA MA INJURATI, DAR INAINTE FACETI-VA UN SCURT TUR DE CONSTIINTA.
God loves those who love themselves.
BENJAMIN FRANKLIN

NORSE ETHIC
  1. Strength is better than weakness
  2. Courage is better than cowardice
  3. Joy is better than guilt
  4. Honour is better than dishonour
  5. Freedom is better than slavery
  6. Kinship is better than alienation
  7. Realism is better than dogmatism
  8. Vigor is better than lifelessness
  9. Ancestry is better than universalism

11 comments:

garcea said...

cine te injura pe tine ma injura si pe mine.dixit bai

Anya said...

Thanks for a few english words
I cannot read your whole post :(

(Touching words !!!!)

turisticus said...

De acord cu tine.

Richard said...

Anja, is about teaching little kids religion in schools, without express consent of their parents.

Benikos place said...

Να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος.
Πολλά τα καλοκαιρινά πρωιά να είναι
που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά
θα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδωμένους·
να σταματήσεις σ’ εμπορεία Φοινικικά,
και τες καλές πραγμάτειες ν’ αποκτήσεις,
σεντέφια και κοράλλια, κεχριμπάρια κ’ έβενους,
και ηδονικά μυρωδικά κάθε λογής,
όσο μπορείς πιο άφθονα ηδονικά μυρωδικά·
σε πόλεις Aιγυπτιακές πολλές να πας,
να μάθεις και να μάθεις απ’ τους σπουδασμένους.

Dear Richard, Thank you very much!

CIMPOACA LAURENTIU said...

de acord...semnez petita:D

Anya said...

Thanks

:)
:)

Karla said...

Mie-mi spui? Numai eu stiu ce-am tras cu popii cand eram directoare de scoala in România... Am incasat si reclamatii la mitropolie, de parca aveam vreo treaba cu institutiile popesti:))
nici macar nu-si fac orele alea, daca pica vreo inmormantare, nunta sau protopop in vizita s-a terminat cu orice curs...

Marius said...

Respect ! Din pacate nu putem schimba lucrurile ... desi sint atit de multe exemple ca asta e directia, ca asta trebuie facut !

Bogdan Iorga said...

Nu te injur, de ce te grabesti sa ma judeci dupa reactiile tale?
Insa sintem un popor majoritar ortodox si nu am de gind sa las sa se schimbe acest lucru; daca te grabesti "sa pupi in trei litere", ca sa te citez, ateismul, nu faci decit sa netezesti calea pentru fularele islamiste!
Iar experientele de un sublim ateism pe care le-am trait-o pina in '89 imi dau ghes sa nu ma uit in gura liber-cugetatorilor de serviciu!
Si, by the way, un esec este cauzat sau provocat - nu datorat. Aveam mai multe pretentii de la tine, mai cu seama ca am urmat aceleasi cursuri si am dat aceleasi examene!

Richard said...

Iorga, de ce crezi ca potcapu popii e mai breaz decit shemaghu musulman? Ai? Bine, stiu ca esti conservator :).